Description

Facebook Маркетинг за бизнес

Най-голямата социална мрежа в света Facebook предлага изобилие от възможности за маркетинг и реклама. При наличието на повече от 2 милиона български потребители Facebook кампаниите вече са задължителни за почти всеки бизнес и у нас.

Повече фенове, повече ангажираност, повече посещения от Facebook

Facebook-Bulgaria.com ви предлага своя уникален опит и know-how, свързано с абсолютно всичко за Facebook. Ние следим социалната мрежа отблизо, за да бъдем в крак с всичко ново, което се случва в нея – от промените, които разработчиците въвеждат непрекъснато при личните профили и управлението на фирмените страници, през най-интересните приложения, до най-добрите примери за успешни кампании на световните брандове.

Facebook маркетинг кампании

Маркетинговите и рекламни кампании, които организираме във Facebook, се състоят от 4 основни компонента:

1. Стратегия и планиране
2. Управление на фен-страница
3. Промотиране на фен-страница
4. Поддръжка и оптимизация

Чрез добре насочената и оптимизирана Facebook кампания можете не само да привлечете нови потребители/фенове на страницата си, но и да ги ангажирате във висока степен с марката, продукта или услугата, които предлагате. Независимо дали се нуждаете от цялостна маркетингова кампания във Facebook, от дизайн на страницата, разработка на приложение, вирусен маркетинг или платена реклама, ние ще ви помогнем.

Стратегия
Ние знаем как да направим една Facebook страница успешна за бизнеса, защото познаваме всички възможности, ограничения, рискове и това как компаниите се възползват най-добре от Facebook платформата.

Нашият екип от специалисти по социалните мрежи работи плътно с клиентите, за да установи и разбере нуждите на бизнеса им, настоящите дейности в социалните мрежи и позиционирането в различните рекламни и маркетингови канали, целите и задачите, офертите за продукти и услуги, таргет-аудиторията.

Така можем да ви предложим персонализирано предложение и стратегия за дългосрочна маркетингова кампания в Facebook.

Управление на фен-страница във Facebook

Facebook се превърна в огромна платформа за комуникация, която предлага на бизнеса, брандовете и корпорациите начин за свързване и разпространение на информация сред клиентите си. Всяка фирма, от голямата корпорация до малкия магазин, може да създаде своя страница във Facebook, за да увеличи трафика към сайта си, да привлече нови клиенти или да увеличи печалбите си.

Предлагаме ви заедно да направим вашата фирмената във Facebook наистина добра. Това означава тя да ангажира потребителите, като ги информира непрекъснато за последните новости, свързани с вашия бизнес, показва им снимки и клипове, предлага им участие в конкурси и състезания, ваучъри за отстъпка, виртуални подаръци и още много.

Промотиране на Facebook страници

За да получите възможно най-голяма видимост във Facebook трябва да се възползвате във възможно най-голяма степен от комуникационните канали, които платформата на Facebook предоставя. Чрез вирусен маркетинг и или PPC реклама (Facebook Ads) ние ще създадем Facebook страница, която ше привлече нови фенове, ще увеличи разпознаването на марката, ще ги ангажира с нея и ще ги накара да участват в т. нар. вирусно разпространие на съдържанието ѝ.

Вирусен (viral) маркетинг. Вирусното разпространение във Facebook зависи от това до каква степен ще накарате Facebook потребителите да коментират, споделят, препоръчват и да се ангажират по друг начин с фирмата през нейната Facebook страница. Когато потребителе проявяват такъв вид активност, тя се споделя и с техни Facebook приятели. Някои от тези приятели виждат тези дейности в своя списък с новини (News Feed) и могат да я коментират или препубликуват и така да я направят достъпна за своите приятели и така вирусното разпространение може да продължи до безкрай.

Освен чрез вътрешните канали за комуникация във Facebook, ефектът на viral маркетинга може да се увеличи и чрез външни канали:

  • Like, Share и Send бутони – Бутоните на Facebook за харесване и изпращане ще бъдат интегрирани във вашия уебсайт, за да може посетителите му да да споделят съдържание със своите Facebook приятели. Когато потребителят кликне бутоните за харесване или споделяне той автоматично става фен и съобщението се появява в списъка с новини на всичките негови приятели заедно с линк към вашия сайт.
  • Cross-channel маркетинг – Интеграцията между различните платформи като Twitter, LinkedIn и YouTube ще предостави на потребителите директен достъп и възможност за споделяне и в тези социални мрежи.

Facebook Advertising/PPC реклама. Facebook Ads e главната рекламна платформа на Facebook, която предлага на бизнеса възможност за привличане на трафик във фирмените сайтове, Facebook страници, събития или приложения – чрез плащане на импресии или на кликове (което ние обикновено препоръчваме). Колкото повече плаща рекламодателят на клик или импресия, толково по-често се появява рекламата му в мрежата на Facebook. Facebook Ads предлага мощни възможности за таргетиране на потребители.

Когато създавате реклама имате опция за таргетиране по възраст, пол, местоположение, ключови думи, образование, работно място, политически възгледи, семеен статус, харесвания и интереси. Рекламите на Facebook се състоята от малко статично изображение и няколко реда текст, като и двата елемента са еднакво важни за това колко успешни ще бъде рекламната кампания.

SEO Решения ви предлага пълно обслужване на Facebook рекламна кампания, което включва: криейтив, таргетиране на потребители, настройки на цените за кликове, съставяне на бюджет, график по дни (кои дни ще вървят рекламите), избор на входна страница (landing page).

Обучение. Управлението на Facebook страници е нова и динамична сфера на онлайн маркетинга. С всяка нова маркетингова кампания ние предлагаме на клиента различни възможности за лично обучение и развитие в тази област, за да бъдем сигурни, че е извлякъл максимално от нашите услуги.

Управление на Facebook кампания

След като поемем управлението на вашата Facebook страница, ние ще използваме всички възможности за активизирани на аудиторията ѝ и привличане на трафик към сайта ви. Всекидневното и седмичното управление на фен-страница включва:

Community Management. Чрез различни средства за взаимодействие с потребителите ние помагаме на клиентите да изградят качествена база от фенове, които участват активно в коментарите, игрите, събитията, приложенията, конкурсите и всички други дейности във Facebook страницата. Нашият Community Management включва следните дейности:

  • Непрекъснати публикации и интересни обновления. Не е достатъчно само да присъствате във Facebook и да набирате фенове на марката си. Почитателите ви трябва да получават добавена стойност чрез съдържание, което е таргетирато и различно за всяка страница.
  • Мониторинг, модерация и обратна връзка. Всеки ден следим и отговоряме на коментари и въпроси, които поддържат силна обратна връзка с Facebook потребителите и ги ангажира с вашата марка, продукт или услуга.
  • Създаване на събития в страницата (Facebook Events). Когато феновете се регистрират за събития, създадено от нас, техните приятели виждат това в своя списък с новини.
  • Публикуване/споделяне на Facebook страницата в съществуващи профили и фен-страници. Така приятелите и посетителите на профила или фен-страницата могат да стигнат лесно до вашата.
  • Публикуване на съобщения в подходящи групи. По подразбиране членовате на повечето Facebook получават всяко съобщение, публикувано в нея.

Мониторинг, отчети, анализ и оптимизация. Facebook предлага на администраторите на страници и на онлайн маркетинг специалистите добри възможност за следене на активността и поведението на потребителите и за обсега на кампанията. За всяка маркетингова кампания кампания във Facebook ще ви предоставим подробни отчети и анализ на тенденциите и статистическите данни като прегледи, кликове, брой фенове, харесвания, коментари, постинги.