google ads реклама

Какво е Google Ads (AdWords) ?

Платената реклама в Google AdWords  се появяват на страниците с резултатите от търсенето в Google.com.
Google Ads  са рекламите, които виждате в четирите първи места на страницата с резултати от търсенето в Google. Тези реклами Ви дават възможността да плащате на „клик”, което означава, че няма да Ви струва абсолютно нищо.

Вие плащате само когато някой кликне върху Вашата реклама и отиде на Вашия уебсайт.
Идеята е проста – трябва да се използват всички налични методи за насочване, за да получите възможно най-висококвалифицираният и подходящ посетител на уебсайта Ви. Ако уебсайтът си върши работата по преобразуването на посетителите в лийдове(купувачи), тогава това може да доведе до много продажби.

Защо? Концепцията е проста. Хората използват Google, за да намерят местни фирми.

Те въвеждат ключови думи, свързани с Вашия бизнес. Има голяма  вероятност  да купят от Вас, тъй като те активно търсят това, което продавате. Google  AdWords ще осигури висококачествени посетители на Вашия уебсайт, тъй като рекламата Ви ще се появява в точния момент, в който те търсят, и кликнат върху нея,а секунда или две по-късно ще виждат и уебсайтът Ви.

Заплащане за клик (Pay-per-Click)

Услуги за управление на AdWords от SEO Решения:

Стъпка 1: Когато се регистрирате за нашата услуга за управление на AdWords, ще ни е необходима следната информация

 • Бюджетът за кликванията- Вие ще определите какъв да бъде бюджетът Ви за реклама в Google- тоест колко искате да плащате  за „клик” всеки месец.
 • Местоположение- къде искате да се пускат рекламите?
 • В какъв радиус – т.е. На колко километра от Вашето местоположение?
 • Списък с пощенски кодове.
 • Списък на градове.
 • Продуктите и услугите, които искате да рекламирате.

Стъпка 2: Ще прегледаме информацията за регистрация и ще се свържем обратно с Вас с всякакви въпроси.

Стъпка 3: Ще пуснем рекламите  AdWords  в мрежата за търсене, използвайки информацията от Вашия уебсайт и онлайн формата за регистрация и ще стартираме кампанията.

Стъпка 4: Ние ще наблюдаваме и оптимизираме кампанията всеки месец и ще изготвяме подробен отчет всеки месец за да видите резултатите.

Какво представляват ремаркетинг рекламите в Google Ads?

Ремаркетинг рекламите в Google Ads са чудесен начин да накарате хората да се върнат към Вашия уебсайт. Като използаваме ремаркетинг на всяка страница на Вашия уебсайт, можем да рекламираме Вашия бизнес пред хората, посетили уебсайтът Ви през последните 30, 60, 90… дни.
Рекламите за ремаркетинг в Google Ads са същите като дисплейните реклами – с изключение на това, че са насочени само към хора, посетили уебсайта Ви. Те са много лесни за използване, много икономични и най-доброто от всичко, те са изключително насочени.

Как работят ремаркетинг рекламите?

Кодът за ремаркетинг, който се инсталира на Вашия уебсайт, записва бисквитка на компютъра, таблета или смарт телефона от ,който е посетено в  уеб страниците Ви. Когато този човек посети един от милионите уебсайтове, включили се в „Дисплейната рекламна мрежа“ на Google, този уебсайт ще отговаря на условията за показване на Вашата реклама.
Ако този човек не кликне върху Вашата реклама, това няма да Ви струва нищо. Подобно на дисплейните реклами, рекламите за ремаркетинг са реклами „плащане на клик“, така че плащате само когато някой кликне върху Вашата реклама. Голямото предимство е, че рекламите Ви могат да се показват на няколкостотин уебсайта, преди да направите разходи, тоест преди някой да кликне върху рекламата Ви.

Рекламен процес за ремаркетинг в Google Ads от SEO Решения:

Стъпка 1:

Изпращаме Ви кода за ремаркетинг, който да инсталирате на всяка страница от Вашия уебсайт. Кодът е дълъг само няколко реда и няма да повлияе на външния вид на уебсайта.

Стъпка 2:

Ние създаваме реклами и Ви изпращаме рекламите за Ваше одобрение. Рекламите са прости шаблони, които включват няколко думи за копиране и Вашето лого. Ако искате да създадете jpgs за рекламите, можете. Уведомете ни и можем да ви предоставим спецификациите за рекламите.

Стъпка 3:

След като одобрите рекламите, ние ще качим рекламите за одобрение от Google. Обикновено Google отнема 3-5 дни, за да одобри рекламите, след което рекламите за ремаркетинг на AdWords могат да започнат да се показват. Обърнете внимание, че рекламите няма да започнат да се показват, докато поне 100 души не видят страница с инсталиран на нея код за ремаркетинг.

Какво представляват дисплейните реклами в AdWords?

Дисплейните реклами в AdWords са много ефективен начин за предаване на съобщение на целенасочена аудитория. Дисплейните реклами не само могат да бъдат насочени географски, но могат да бъдат насочени и по:

 • Съдържанието на уеб страницата, на която се показва рекламата.
 • Историята на уеб браузъра на човек.
 • Последните търсения с Google, които човек е направил.

Тези реклами се плащат на клик, което означава, че не струва нищо за показването на рекламата в друг уебсайт. Плащате само когато някой кликне върху рекламата и види уебсайтът Ви.

Дисплейните реклами в AdWords обикновено получават стотици импресии за всяко кликване, така че те могат да помогнат за изграждането на информираност за бранда на Вашия бизнес, като същевременно осигуряват качествен трафик на уебсайта Ви.
Дисплейните реклами могат да бъдат малки текстови реклами, като тези, които се виждат на страницата с резултати от търсенето в Google, или графични реклами. Графичните реклами се предлагат в различни размери.

Процес за създаване на дисплейни реклами от SEO Решения

Процесът ни за създаване на дисплейни реклами обикновено е доста бърз. Използваме библиотека от стотици анимирани шаблони за създаване на брандови реклами за всеки бизнес.

Стъпка 1: Ще изтеглим графичен елемент от Вашия уебсайт (като Вашето лого например) и ще направим копие, за да върви с него. Изображението и копието се въвеждат в предварително форматиран шаблон с цветен палет, който ще съответства на Вашия уебсайт. Повечето от тези шаблони имат основна анимация, за да привлекат допълнително вниманието към рекламата.

Стъпка 2: След това ще Ви изпратим линк, за да видите различните размери на рекламите и да одобрите съдържанието на рекламите. Ако искате да създадете свои собствени реклами, Вие или Вашата фирма за графичен дизайн можете да ни изпратите имейл на рекламите. Ще Ви изпратим дизайнът на спецификациите за рекламите.

Стъпка 3: След като бъдат одобрени от Вас, трябва да изпратим рекламите до Google за тяхното одобрение. Те трябва да се уверят, че всичките Ви реклами съответстват на редакционните указания на Google.

Стъпка 4: Стартираме рекламите и започваме да наблюдаваме и оптимизираме разположението на рекламите за максимално качествен трафик. Можем да насочваме рекламите по много начини.

Опции за насочване към дисплейната реклама:

 • Географско насочване: Подобно на рекламите в мрежата за търсене, можем да насочим всичките Ви реклами да се показват само в конкретни пощенски кодове или градове . (Това очевидно е важно за малкия бизнес.)
 • Демографско насочване: Google е разработила начин да идентифицира приблизителната възраст, пол и родителски статус на потребителите на Google въз основа на комбинация от техните онлайн дейности и някои външни данни. Ако искате да рекламирате само на жени на възраст между 25 и 45 години с деца, можем да направим това.
 • Насочване на съдържанието: Можем да насочим Вашите дисплейни реклами да се показват само на уеб страници, които съдържат определени ключови думи. Идеята е да рекламирате бизнеса си, докато някой активно търси или чете съдържание, свързано с Вашия бизнес.
 • Насочване към  аудиториите по афинитет: Това са категории хора, които са демонстрирали пред Google чрез своите онлайн дейности, определен начин на живот или интерес.
 • Насочване към аудитории по персонализиран афинитет: Искате ли да рекламирате на група хора, които посещават определен списък от уебсайтове редовно? Можем да създадем персонализирана група за афинитет за Вас. Да речем, че искате да рекламирате на хора, които гледат на уебсайтове, които говорят за космическото пространство. Можем да създадем персонализирана аудитория по афинитет за хора, които редовно посещават уебсайтове като НАСА и други свързани с астрономията сайтове.
 • Насочване към „пазарна аудитория“: Google е създал начин да идентифицира хората според тяхната покупка на определени продукти или ползването на услуга. Анализирайки поведението на кликванията на човек, както и посещенията в мрежата и заявките за търсене, Google създаде алгоритми, които могат да идентифицират хората, които вероятно ще направят покупка скоро.
 • Комбиниране на опции за насочване: Можем да комбинираме някоя от горните опции за насочване, за да фокусираме рекламите Ви върху  подбрана група от хора, разглеждайки специфично съдържание.

Какво представляват рекламите в Google Shopping ?

Кампаниите и рекламите в Google Shopping се използват за популяризиране на Вашия онлайн и местен инвентар, увеличаване на трафика към Вашия уебсайт или местен магазин и намиране на по-добри квалифицирани потенциални клиенти. Подобно на други рекламни формати, Вашите реклами в Google Shopping ще се таксуват чрез цена на клик (CPC), Вие ще плащате само когато някой кликне върху Вашата реклама. Рекламите в Google Shopping ще показват на потребителите снимка на Вашия продукт, заглавие, цена, име на Вашия магазин и други. Като предостави възможно най-много информация, Shopping Ads ще даде на търсещия потребител силно усещане за продукта, който продавате, което ще Ви осигурява по-квалифицирани клиенти.

Предимства на рекламите от Google Shopping:

 • По-добри квалифицирани лийдове: Можете да повишите качеството на потенциалните клиенти, като показвате информация за продукта директно в рекламите си; което помага на купувачите да вземат по-добре информирани решения за пазаруване. Повече информация за продукта увеличава процента на реализация и прави по-голяма вероятност купувачите да извършат покупка на Вашия сайт.
 • Лесно управление, насочено към търговията на дребно: Важно е да запомните, че вместо ключови думи Google Shopping рекламите  използват атрибутите на продукта, които сте дефинирали във Вашата емисия от данни на Merchant Center.
 • По-широко присъствие: Повече от една от Вашите реклами в Google Shopping може да се показва за дадено потребителско търсене. Ако е уместно, една и съща реклама за пазаруване може да се показва едновременно. Потребителят ще има няколко шанса да кликне върху Вашата реклама при едно търсене.

Най-добрата агенция за реклама в YouTube

Какво представляват видеорекламите в YouTube?

Можем да пускаме видеореклами в мрежата на YouTube,които да насочат аудиторията към Вашите видеоклипове в YouTube. Ако имате 30-секундно или по-дълго видео в YouTube, можем да го популяризираме по много начини и да насочим аудиторията, като използваме няколко техники, включително гео-таргетиране, ремаркетинг и насочване по съдържание.

Много от същите техники за насочване за дисплейни реклами (включително ремаркетинг) са налични и за реклами в YouTube.
Виждали ли сте видео рекламите, които се пускат точно преди да се опитате да гледате видео в YouTube, (тези, при които отброяват 5 секунди преди да ги махнете)? Този вид телевизионна търговска реклама има максимална насоченост.
Рекламите работят на база „плащане на гледане“.

Нищо не струва на някой да гледа първите 29 секунди от Вашето видео. Вие плащате само когато някой гледа 30 секунди или повече от Вашата реклама. (видеоклипът трябва да е дълъг поне 30 секунди).
Ако искате да ползвате тази реклама ще се нуждаем от URL адреса на Вашето видео или канал в YouTube. Ние не създаваме видеоклипове, така че, моля, подгответе видеоклиповете си, преди да поискате да направим акаунт за видеореклами в YouTube.

След като видеоклиповете са свързани с профила в Google Ads, ще Ви се обадим, за да обсъдим стратегията за насочване към рекламите в YouTube.